Digitális oktatás: Nyelvtanulás – fordítás és szótár

2020. április 06. 13:49 - Anyaszemmel a világ

A hagyományos nyomtatott szótárak mellett újabb hasznos kellékek az online fordítók és a szótárak. Az online felületek előnye, hogy gyorsabb, valamint a kiejtés tanulásában is segíthet. Nyilván nem pótolják a tudást, viszont hathatós segítséget nyújtanak kiegészítve a tudásodat és nagy előnyük, hogy nem kell lapozgatva keresgélni percekig, hanem gyorsan kereshető ami kell, időt megtakarítva ezzel is.

 Az egyik legkézenfekvőbb alkalmazás a Google Fordító.
Arra figyelj oda, hogy olyan szavakat és kifejezéseket ne használj fel amiket még nem tanultál. Másrészt a magyar nyelv roppant választékos, gyakran nem fordít hitelesen, vagy pontosan. Arra jó, hogy egy-egy szövegrészt ha nem értesz, valami segítséget kapj illetve tartozik hozzá kiejtés funkció (keresd a hangszóró ikont ).
https://translate.google.hu/

 Szótárazásra verhetetlen a Magyar Tudományos Akadémia online szótára a SZTAKI.
Több nyelven elérhető, és a kiejtés fukció is elérhető, így anyanyelvi kiejtéssel tanulhatod az új szavakat.
http://szotar.sztaki.hu/

A fenti online lehetőségeken túl minden operációs rendszernek (Mac OS, Windows, Android, stb.) vannak beépített nyelvei. Akár ezeket is használhatod, ha már jól eligazodsz az idegen nyelvi környezetben, például helyesírás ellenőrzésre vagy például arra, hogy az idegen nyelvi karaktereket elérd a billentyűzeten (pl. ä; ß…)
Megtalálod a területi és nyelvi beállításoknál.

Segített az információ?
Küldd el az ismerőseidnek!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anyaszemmel.blog.hu/api/trackback/id/tr2115716300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása